top of page
Hvide plateausko, rottehaler og fire fanbilleder til en 10’er. Pepsi-dåser, Union Jack-kjole og lookalike-konkurrence i Snurre Snups Søndags-klub. 

De lærte os om Girl Power. De lærte os, at friendship never ends. 

Spice Girls har sat et uudsletteligt aftryk på popkulturen og en hel generation af fans. De er den bedst sælgende pigegruppe nogensinde. Og omkring Spice Girls opstod et af Danmarks-historiens største og mest interessante fan-fænomener.

Spice Girls er for mange det ultimative billede på 90’erne. Fans helt ned til 4-års alderen mødtes om at efterligne popgruppens vilde og sexede attitude, ofte til stor bekymring for forældrene. Spice Girls var et dybt kommercielt popfænomen, der samtidig prædikede ’Girl Power’ og venindesammenhold.
I dag er 90’ernes fans blevet voksne, og barndommens poppede kamp-råb vækker genklang i en tid, hvor diskussioner om #metoo og fjerde-bølgefeminismen præger den offentlige debat. Og hvor Buffalosko, Adidas-sæt og lyserøde dynejakker igen er blevet in.

Tag med på et muntert og rørende nostalgitrip, når Spice Girls-eksperten Elise Ligaard kaster et kærlig-kritisk blik på barndommens vigtigste popgruppe for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang i 90’erne.

Bonus: Elise medbringer en stor kuffert fuld af originalt merchandise, bl.a. de legendariske Spice Girls-dukker, deodoranten, samlemapper, smykker, penalhus og meget mere.   
 

det siger pressen om foredraget:

”Med foredraget ville Ligaard aflive myterne om, at Spice Girls ikke havde skrevet deres sange selv, og at deres manager bestemte alt. Hun kom med bud på, hvordan vi kan forstå børnefankulturen omkring gruppen og vurderinger af, om girl power-begrebet styrkede eller svækkede den feministiske kamp.”

”I den kærlige stemning af barndomsnostalgi og kollektiv idoldyrkelse var der dog også plads til kritiske vendinger om gruppen.”

– Anna Ullmann, Weekendavisen 12. januar 2018 

”Til foredraget i Absalon bliver der skraldgrinet, da Elise Ligaard viser publikum nogle af de famøse hjemmevideoer fra Snurre Snups Søndagsklub.”

”Nostalgi er en stærk faktor, som nok er hovedårsagen til, at et foredrag om Spice Girls på en mørk vinterdag i 2018 kan tiltrække omkring 200 mennesker og melde alt udsolgt. Og der bliver da også sukket længselsfuldt blandt publikum, da Ligaard fremviser de fotoalbums, slikkepinde og barbiedukker, som for de fleste af os står stærkt i hukommelsen.”

 – Nynne Hein Møller, DR, 11. januar 2018

”Elise Ligaard - en fantastisk klog kvinde! Jeg bliver totalt grebet af denne her entusiasme, Elise har omkring Spice Girls. Men jeg bliver også grebet af, at hun ved rigtig meget om dem!” 
– Sandie Westh og Christine Milton, P7 MIX

............................................

Foredraget om Spice Girls har fået en del presseomtale.

Læs mere her.

Jeg kommer hjertens gerne ud til jeres kulturhus, virksomhed eller polterabend.

Kontakt mig for mere info.

Download beskrivelse af foredrag i pdf-fil her.

bottom of page